Διπλή εξεταστική που να καλύπτει τις ανάγκες μας

Η σχολή τα τελευταία χρόνια περνάει σε μία κατάσταση συνεχούς εντατικοποίησης των σπουδών μας. Τα μαθήματα τα οποία απασχολούν μεγάλη μερίδα των φοιτητών/τριών, συνεχώς υποβαθμίζονται ως προς την οργάνωση τους ενώ οι απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται με αποτέλεσμα οι ασκήσεις και τα πρότζεκτ τα οποία αναθέτονται να είναι σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθούν εντός των διοριών. Έτσι, το βάρος που πέφτει στις πλάτες των φοιτητών/τριών είναι δυσβάσταχτο και δημιουργεί ένα κλίμα πίεσης για όλους/ες και μια κατάσταση αποκλεισμού για όσους/ες εργάζονται ταυτόχρονα με τις σπουδές τους.

Έτσι λοιπόν, αρκεί να αναλογιστούμε την κατάσταση σε μερικά βασικά μαθήματα της σχολής, τα οποία κάνουν πλήρως αντιληπτές τις παραπάνω συνθήκες φοίτησης. Βασικό παράδειγμα αποτελεί το μάθημα του προγραμματισμού συστήματος στο οποίο οι εργασίες έχουν πολύ μικρές και ανελαστικές προθεσμίες και δυσανάλογα μεγάλη δυσκολία για την ολοκλήρωση τους μετατρέποντας το μάθημα σε “θηλιά” στον λαιμό πολλών φοιτητών/τριών. Ακόμα, στο μάθημα της διαχείρισης δικτύων οι διαλέξεις του μαθήματος κάλυψαν την διδιακτική ύλη περίπου 2 εβδομάδων και η επεξήγηση του πρότζεκτ έγινε σχεδόν στο τέλος της προθεσμίας του. Τέλος, τα εργαστήρια της σχολής τα οποία είναι αναγκαστικά λειτουργούν κατά κανόνα της πρωινές ώρες. Με αυτόν τον τρόπο αρκετά μαθήματα “απογορεύουν” την παρακολούθηση σε φοιτητές/τριες, που δουλεύουν σε εκείνα τα διαστήματα και δεν τους δίνεται κάποια εναλλακτική λύση.

Η εξεταστική, που έρχεται, έχει καθοριστεί να μην είναι διπλή και να έχει διάρκεια τριών εβδομάδων. Όλα αυτά σε μία σχολή που οι καθηγητές κατηγορούν τους/τις φοιτητές/τριες ότι θέλουν να την κάνουν εξεταστικό κέντρο αλλά δεν δείχνουν καμία διάθεση βελτίωσης των μαθημάτων ως προς τον σχεδιασμό τους και την εκπαιδευτική διαδικασία. Εμείς διεκδικούμε διπλή εξεταστική τεσσάρων εβδομάδων με ανθρώπινους όρους.

Τα νέα εντατικοποιημένα προγράμματα σπουδών έρχονται για να φέρουν τις επιχειρήσεις μέσα στις σχολές και να δημιουργήσουν πειθήνιους φοιτητές/τριες έτοιμους για εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας πάνω στις τεχνολογίες που η εκάστοτε επιχείρηση “λανσάρει”. Αυτός ο τύπος εκπαίδευσης, περιορίζει τον καθένα και την καθεμία που επιθυμεί να σπουδάσει καθώς δεν εξυπηρετεί καθόλου τις ανάγκες μας ως φοιτητές/τριες. Να αντισταθούμε στην εκπαδευτική αναδιάρθρωση και την εφαρμογή της μέσα στο τμήμα μας, να πάρουμε αυτά που χρειαζόμαστε, σταματώντας φαίνομενα μαζικών κοψιμάτων (Μαθιόπουλος) και μονών εξεταστικών τριών εβδομάδων.

Καλούμε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της σχολής Α. Πασχάλη την Τρίτη στις 13:00 με αιτήματα την πραγματοποίηση της διπλής εξεταστικής και την διεκδίκηση καλοκαιρινών εργασιών για όσους/ες δεν κατάφεραν μέσα στη διάρκεια του έτους να πραγματοποιήσουν τα απαιτούμενα πρότζεκτ του εκάστοτε μαθήματος.

-ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΙΠΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CLASSROM

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://classrom.espivblogs.net/%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.