Κείμενο αλληλεγγύης για τους 5 της Αγ.Παρασκευής

αλληλεγγυη-v2

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την περασμένη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας, βρεθήκαμε θεατές σε ένα πρωτοφανές σίριαλ σκηνοθετημένο από την Ελληνική Αστυνομία στην Αγία Παρασκευή. Αστυνομικοί, με συνοδεία εισαγγελέα πραγματοποιούν εισβολή στα σπίτια πέντε συμφοιτητών και συναγωνιστών μας συλλαμβάνοντας τους ύστερα από σχετικό Ευρωπαϊκό αίτημα σύλληψης των Ιταλικών αρχών που έχουν εκδώσει εναντίον τους. Παρότι , οι κατηγορίες δεν έχουν μεταφραστεί πλήρως και δεν είναι σαφείς, γνωρίζουμε πως οι συλληφθέντες στοχοποιούνται για την συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση No Expo στο Μιλάνο. Η μόνη στήριξη του κατηγορητηρίου γίνεται στους ισχυρισμούς ότι «εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια>> χωρίς να δίνονται στοιχεία από ποιον, πως και που. Με βάση τα παραπάνω οι συμφοιτητές μας οδηγούνται στο εφετείο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα αποφασιστεί η έκδοση τους ή μη στην Ιταλία.

Τι θα σήμαινε όμως στην πραγματικότητα μια έκδοσή τους στο Ιταλικό Κράτος; Θα μεταφερθούν στη Ιταλία όπου θα προφυλακιστούν για άγνωστό χρονικό διάστημα (καθώς στην Ιταλία δεν υπάρχει 18μηνο, δηλαδή η προφυλάκιση να περιορίζεται σε αυτό το χρονικό διάστημα) και θα αντιμετωπίσουν ποινές για κακουργήματα για πράξεις που στην Ελλάδα θεωρούνται πλημμελήματα. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να θίξουμε και την διαδικασία που εφαρμόστηκε για την προσπάθεια έκδοσης των αγωνιστών καθώς είναι πρωτοφανές να επιδιώκεται η χρήση τους Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για αδικήματα που θεωρούνται πλημμελήματα στο ελληνικό δίκαιο. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ουσιαστικά μια προσπάθεια επίθεσης στους αγώνες και προσπάθεια ποινικοποίησης τους με τους χειρότερους δυνατούς όρους.

Η έκδοση ή μη των 5 φοιτητών θα αποτελέσει κομβικό σημείο για την καταστολή σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς θα δημιουργήσει προδεδικασμένα και θα δώσει τα μέσα στις διωκτικές αρχές να επεμβαίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις και να στοχοποιούν αγωνιστές. Για αυτό τον λόγο η δίωξη είναι αμιγώς πολιτική και στόχο έχει να ποινικοποιήσει την κοινωνική και πολιτική δράση σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε και πως η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι συλληφθέντες ήταν μια ταξική απάντηση στην διεθνή έκθεση Expo 2015 και αυτό διότι οι εκθέσεις Expo είναι παγκόσμιες εκθέσεις που διοργανώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη, για να εκθειαστούν και να διαφημιστούν τα προϊόντα της βιομηχανίας του καπιταλισμού, στις πλάτες της εργατικής τάξης.

Οι συμφοιτητές μας δεν βρίσκονται προφυλακισθέντες αυτή την στιγμή γιατί το κίνημα αλληλεγγύης παρουσίασε τα αναγκαία αντανακλαστικά για να ασκήσει πίεση στο κράτος και την δικαιοσύνη και μέσα από αυτό γίναμε όλοι δυνατότεροι. Τώρα πρέπει να εκφράσουμε ξανά , με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο την ταξική μας αλληλεγγύη που θα μας επιτρέψει να μπλοκάρουμε την έκδοση τους και θα αποτελέσει ένα ανάχωμα στον νέο κύκλο καταστολής που θα απειλήσει το ανταγωνιστικό κίνημα σε όλη την Ευρώπη.

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΤΩΝ 5 ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ελευθεριακό Σχήμα ClassROM

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://classrom.espivblogs.net/%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-5-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3-%cf%80%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.