Κάλεσμα στην απεργια της 12ης Νοέμβρη

Πέμπτη 12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η εκλογή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης τον Ιανουάριο άφηνε περιθώρια εφησυχασμού για τη μεγαλύτερη μερίδα της κοινωνίας που προσδοκούσε μία πολιτική διακοπής των μνημονίων και «εξόδου από την κρίση». Παρόλα αυτά οι αυταπάτες που κάποιος/α μπορεί να έτρεφε για το κατά πόσο μια αστική κυβέρνηση, είτε δεξιά είτε αριστερή, μπορεί να ασκήσει πολιτική αντιθετική προς το συμφέρον του κεφαλαίου και φιλική προς αυτό του κόσμου της εργασίας μάλλον απαντήθηκαν από την πραγματικότητα. Ουσιαστικά, φάνηκε πως όσες υποσχέσεις έδινε ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ για κράτηση ισομηκών αποστάσεων μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας θυσιάστηκαν στο βωμό της Κρατικής συνέχειας. Ειδικότερα μετά το δημοψήφισμα, την επικύρωση του τρίτου μνημονίου και των εκλογών του Σεπτεμβρίου το πραγματικό πρόσωπο της αριστερής κυβέρνησης αναδείχτηκε: Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, ρατσιστική πολιτική δολοφονίας των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Πάνω σε αυτή τη κοινωνική πραγματικότητα, δηλαδή της εντονότερης εφαρμογής αντεργατικών πολιτικών από τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως ανώτατο διαχειριστή του Κρατικού μηχανισμού την Πέμπτη 12 Νοέμβρη δίνεται μια πρώτη απάντηση με 24ωρη γενική απεργία. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ τα δύο γραφειοκρατικά «συνδικάτα» δεν χάνουν ευκαιρία και στηρίζουν και αυτά την απεργία, ενώ το καλοκαίρι λίγο πριν το δημοψήφισμα δεν δίσταζαν να υποστηρίξουν το κίνημα του Κεφαλαίου και να προτρέψουν τους εργάτες να ψηφίσουν «ΝΑΙ» και να ενισχύσουν την υπόθεση της εθνικής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ενάντια , λοιπόν, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Κεφάλαιο και στο Κράτος εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πρέπει αλληλέγγυοι στο εργατικό κίνημα να βγούμε στους δρόμους προβάλλοντας ως πολιτική αιχμή την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των αντεργατικών νόμων, την διάλυση του φράχτη στον Έβρο, την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων, προωθώντας με αυτό τον τρόπο την ελευθεριακή κουλτούρα και την σύνδεση του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος.

Η απεργία είναι το μέσο όξυνσης της ταξικής αντιπαράθεσης και το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Εμείς ως φοιτητές ,καθόλου ξεκομμένοι από τη κοινωνία, επειδή βιώνουμε τη βίαιη και άμεση υποτίμηση των ζωών μας πρέπει να στηρίξουμε τους αγώνες, που δίνονται για την βάση των αναγκών και του συμφέροντος μας. Ως ελευθεριακό σχήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών ClassROM ενισχύουμε την απόφαση του συλλόγου και καλούμε τη Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 10.30 στο μουσείο.

Ελευθεριακό σχήμα πληροφορικής ClassROM

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://classrom.espivblogs.net/%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-12%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%bf%ce%ad%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.