Το κίνημα αλληλεγγύης να αποκτήσει χαρακτηριστικά πολιτικής ανυπακοής

Μορφοποιημένο κείμενο
Την Δευτέρα 4/04, μετά την ψήφιση των μέτρων που επικυρώνουν την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, ξεκινούν οι πρώτες μαζικές απελάσεις προσφύγων. Αυτή η νέα κατάσταση έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που σταδιακά κατασκευάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρόσφυγες υποσιτίζονται στα κέντρα κράτησης και γίνεται μια διαρκής προπαγάνδα για να μετακινηθούν από την Ειδομένη, και όσοι άλλοι βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους εντός πολεοδομικού ιστού, σε αυτά. Έπειτα, στερούμενοι/ες την ελευθερία στην μετακίνηση όπως και τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να απελαθούν προς την Τουρκία, άρα να δεχτούν ένα πισωγύρισμα.

Εδώ και πολύ καιρό , όμως, η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει αποδείξει πως συντάσσεται στην πλευρά της αλληλεγγύης και συγκρούεται με τον κόσμο της παχυδερμίας, του ρατσισμού και της εξουσίας. Οι πρωτοβουλίες που έχουν στηθεί σε πανελλαδική εμβέλεια βρίσκονται έμπρακτα μα και πολιτικά στο πλευρό των προσφύγων, οι καταλήψεις που στεγάζουν ένα μικρό μέρος των προσφύγων, τα ταξικά σωματεία καθώς και οι εργατικές λέσχες αποδεικνύουν ακριβώς αυτή τη διάθεση της κοινωνίας να αγωνιστεί υπερασπιζόμενη την βούληση των ίδιων των προσφύγων. Ο κόσμος της αλληλεγγύης πρέπει να αναπτύξει την στάση του και την παρουσία του και να δομήσει ένα κίνημα πολιτικής ανυπακοής απέναντι στο ελληνικό κράτος, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε εξουσιαστή που συμπεριφέρεται ρατσιστικά προς όφελος της εξουσίας του και των συμφερόντων.

Ως φοιτητές/τριες και ως άνθρωποι καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους πρόσφυγες. Παράλληλα στεκόμαστε μαχητικά ενάντια στο κομμάτι της κοινωνίας και της φοιτητικής κοινότητας το οποίο επιδεικνύει ρατσιστικές η ξενοφοβικές ιδέες και πρακτικές. Άρα, μέσα από την γενική συνέλευση ας αποφασίσουμε συλλογικά την πορεία που θα ακολουθήσουμε βαδίζοντας στον δρόμο της αλληλεγγύης. Να πάρουμε θέση υπέρ των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων και ενάντια στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, στα κλειστά σύνορα, στους φράχτες του Έβρου και της Ειδομένης, στα κέντρα κράτησης και στις πολιτικές που ακολουθεί το ελληνικό κράτος.

-Κάτω η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας

-Ανοιχτά σύνορα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες. Παροχή ασύλου σε όλους/ες

-Στέγαση σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, δωρεάν σίτιση και περίθαλψη σε όλους τους πρόσφυγες

-Καμία απέλαση πρόσφυγα ή μετανάστη

-Κάτω οι φράχτες Έβρου – Ειδομένης. Έξω η frontex και το ΝΑΤΟ από τα σύνορα.

-Καλούμε όλες και όλους 05/04 στην γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, καθημερινά στην πλατεία Βικτωρίας 15.00 – 19.00 και στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.

-Καλούμε καθένα και καθεμία να στηρίξει την πορεία του Σαββάτου (09/04) με προσυγκέντρωση στις 14.00 στην πλατεία Βικτωρίας που συνδιοργανώνεται με πρόσφυγες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://classrom.espivblogs.net/keimeno_4_4_16/

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

css.php